Slette nettleserdata

Følg

Noen ganger er dataene som ligger i nettleseren din (Chrome, Internet explorer, Edge, Firefox) ødelagt. Da kan du slette dem for å få ting til å virke igjen. Dette kan f.eks gjelde pålogginger som feiler.

Enkelte ganger kan det oppstå feil med informasjonskapslene og man opplever gjerne da at ikke alt i Skooler fungerer slik man ønsker. Løsningen er som oftest å fjerne informasjonskapslene og logge seg inn på nytt i Tidsbanken. Etter man har fjernet informasjonskapslene må nettleseren startes på nytt.

Mozilla Firefox

På tastaturet trykker du på Ctrl + Shift + Delete. Hak så av som vist på bilde under og trykk på knappen "Slett nå":

Alternativ:

• Velg Firefox-> Innstillinger -> Innstillinger
  • Velg Personvern -> Fjerne enkelte informasjonskapsler
  • Klikk på Slett alle informasjonskapsler eller eventuelt kun slett de informasjonskapslene du vil fjerne ved å klikke på dem.

Google Chrome

På tastaturet trykker du på Ctrl + Shift + Delete. Hak så av som vist på bilde under og trykk på knappen "Slett nettleserdata":

Alternativ:

• Velg Verktøy (tre streker oppe til høyre) -> Innstillinger
  • Bruk søkefeltet og søk etter: Nettleserdata
  • Velg Slett nettleserdata -> Slett følgende elementer fra: Tidenes morgen
  • Kryss av for hvilken informasjon du vil fjerne og avslutt med Slett Logg

Internet Explorer (IE):

På tastaturet trykker du på Ctrl + Shift + Delete. Hak så av som vist på bilde under og trykk på knappen "Slett":

Alternativ:

• Velg Verktøy(tannhjul) -> Alternativer for Internett
  • I Alternativer for Internett trykker du Slett (knappen står midt i vinduet)
  • Kryss av for å slette informasjonskapsler og velg Slett (Hvis Skooler ligger i Favoritter (Bokmerke), må man også fjerne haken for at man skal beholde informasjon for favoritter)

Opera

På tastaturet trykker du på Ctrl + Shift + Delete. Hak så av som vist på bilde under og trykk på knappen "Slett surfedata":

Alternativ:

• Velg Tools -> Preferences -> Advanced
  • Velg cookies i menyen til venstre
  • Klikk på Manage cookies -> Remove all cookies

Safari

• Velg Preferences fra Safari-menyen
  • Velg ikonet Sikkerhet (hengelås)
  • Trykk på Vis informasjonskapsler (Show cookies) knappen
  • Velg informasjonskapslene du vil slette og trykk slett