Office Online i Onedrive

Følg

Når du lagrer Office-dokumenter i OneDrive, vil Office Online gi deg tilgang til å vise og redigere dem i nettleseren. Det er perfekt for å gjøre raske oppdateringer (du trenger ikke starte et Office-program) på omtrent hvilken som helst datamaskin som er tilkoblet Internett.

Kom i gang ved å gå til OneDrive.com, logge på og deretter klikke Last opp. Velg dokumentene du vil kunne dele enkelt eller kunne få tilgang til på en hvilken som helst datamaskin.

Laste opp på OneDrive.com

Når du kan se dokumentet på OneDrive, klikker du det. Det åpnes i et Office Online-program, for eksempel Word Online. Endringer lagres automatisk. Hvis du vil lukke dokumentet og gå tilbake til fillisten, klikker du én av koblingene for navigasjon med synlig søkebane øverst på siden.

Skjermbilde av navigasjonskoblinger med synlig søkebane i Word Online

Du kan også opprette et dokument direkte fra OneDrive ved å klikke Nytt og deretter navnet på dokumenttypen du vil opprette.

Skjermbilde som viser opprettelse av et dokument fra OneDrive.com

TIPS!: Du må ha en Microsoft-konto for å kunne logge deg på OneDrive. Hvis du ikke allerede har en, klikker du koblingen Registrer deg nå på påloggingssiden for OneDrive og fyller ut skjemaet. Påloggingsinformasjonen din vil være e-postadressen og passordet du angir i skjemaet.

Lagre dokumenter på OneDrive fra Office-programmer

Hvis du har en nyere versjon av Office, kan du lagre dokumenter direkte på OneDrive fra Office-programmet. Dermed slipper du å lagre dokumentene på datamaskinen først og deretter laste dem opp.

I Office 2013 eller Office 2016

Gå til Fil > Lagre som, og velg deretter at OneDrive skal lagre dokumenter direkte fra programmer som Word, Excel og PowerPoint.

Lagre en fil på OneDrive

Hvis du vil ha detaljerte veiledninger, kan du se Lagre dokumenter på Internett.

I Office 2010

I Word, Excel eller PowerPoint

1. Åpne et eksisterende dokument eller opprett et nytt, i Word, Excel eller PowerPoint.

2. Klikk Fil, Lagre og send og deretter Lagre til web.

Klikk Logg på. Angi e-postadresse og passord, og klikk deretter OK. Hvis du bruker Hotmail, Messenger eller Xbox Live, har du allerede en Microsoft-konto. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, klikker du Registrer deg for å opprette en.

Velg en mappe på OneDrive, og klikk deretter Lagre som. Skriv inn et navn på filen, og klikk deretter Lagre. Dokumentet er nå lagret på OneDrive. Klikk Fil > Lukk.

1. Gå til OneDrive.com i nettleseren.

2. Velg mappen der du lagret dokumentet, og klikk deretter filnavnet. Dokumentet åpnes i det relevante Office Online-programmet.

I OneNote

1. Åpne en eksisterende notatblokk, eller opprett en ny.

2. Velg Fil-fanen, og klikk deretter Del.

3. Klikk notatblokken du vil lagre.

4. Klikk Web.

MERKNAD: Hvis notatblokken ikke er i filformatet OneNote 2010, ber OneNote deg om å oppgradere den. Klikk Oppgrader. Når dialogboksen Egenskaper for notatblokk åpnes, klikker du Konverter til 2010. Klikk OK i meldingen som advarer deg om at brukere av en tidligere versjon av OneNote, ikke vil kunne dele notatblokken. Alle med en tidligere versjon av OneNote kan dele notatblokken ved hjelp av OneNote Online.

5. Klikk Logg på, skriv inn e-postadressen og passordet, og klikk deretter OK.

6. Hvis du bruker Hotmail, Messenger eller Xbox Live, har du allerede en Microsoft-konto. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, klikker du Registrer deg for Microsoft OneDrive for å opprette en.

7. Velg en mappe på OneDrive, og klikk deretter Del notatblokk.

8. Gå til OneDrive.com i nettleseren.

9. Velg mappen der du lagret notatblokken, og klikk den. Notatblokken åpnes i OneNote Online.

Kilde: