Hva er Sway?

Følg

Hva kan jeg lage med Sway?

Enten det er en rapport, en presentasjon, et nyhetsbrev, en personlig opplevelse, et fotoalbum eller en visuell reiserapport – det er nesten ingen grenser for hvordan du kan uttrykke deg med Sway.

Rapporter

Presentasjoner

Nyhetsbrev

Historier

Rapporter

Presentasjoner

Nyhetsbrev

Historier

Hvis du ikke er sikker på hva som er mulig, finner du kanskje inspirasjon i det andre allerede har laget med Sway. Når du har logget på Sway (se nedenfor), ruller du nedover til bunnen av siden Mine Sway-lerret og blar deretter gjennom det utvalgte innholdet under overskriften «Bli INSPIRERT med en utvalgt Sway.» Du kan også velge å starte med en av de anbefalte malene når du skal begynne å bruke og lære Sway.

Logg deg på og slipp løs kreativiteten

Å komme i gang med Sway Gå www.sway.com i alle nettlesere, og klikk deretter Logg på øverste menylinjen.

Logg på-knappen på verktøylinjen

Når du blir bedt om det, skriver du inn e-postadressen du vil bruke med Sway. Du kan bruke Microsoft Account (Hotmail, Outlook.com) eller en organisasjonskonto du fikk av jobben eller skolen. Hvis du ikke allerede har en konto, kan du gå til www.microsoft.com/account å registrere deg gratis.

På siden Alle Sway-lerreter som åpnes når du har logget på, klikker eller trykker du Opprett nytt for å begynne å opprette det første Sway-lerretet ditt.

Opprett nytt-knappen på siden Mine Sway-lerreter

Bli kjent med Sway-dreieboken

Dreieboken er der du skriver, setter inn, redigerer og formaterer innholdet i historien din. Innhold ordnes i rekkefølge ved at du legger til såkalte «kort» for den aktuelle innholdstypen du ønsker – for eksempel tekst, bilder, videoer og til og med Office-dokumenter. Rekkefølgen på kortene kan ordnes når som helst slik du ønsker.

Kort-oppgaveruten og Sway-dreieboken

Gi Sway-lerretet ditt et navn

Klikk Gi Sway-lerretet ditt et navn-plassholderteksten som vises i det første kortet i dreieboken, og skriv deretter inn en kort, men illustrerende beskrivelse av hva Sway-lerretet ditt handler om. Når du deler det ferdige Sway-lerret senere, er navnet det første publikum ser.

Gi navn-ledeteksten i Sway-dreieboken

Legg til bilder og tekst i Sway-lerretet ditt

Du kan legge til grunnleggende innhold i Sway-lerretet, slik som tekst og bilder, ved å klikke eller trykke <+>-ikonet nederst i venstre hjørne på et kort, og deretter velge typen innhold du vil legge til. For å se vise de tilgjengelig alternativene klikker du Kort på den øverste menylinjen. Hvis du foretrekker det, kan du også dra og slippe tekst og bilder rett inn i dreieboken. (Ikke nøl med å eksperimentere – du kan når som helst endre rekkefølgen på innholdet og tilpasse hvert kort slik du vil.)

Legg til bilder og tekst i dreieboken

Legg til innhold i Sway-lerretet ditt

Det er enkelt å søke etter og legge til mer innhold i Sway-lerretet, for eksempel et bilde som er lagret på en datamaskin eller mobil enhet. Sway kan også søke på nettet etter det mest relevante innholdet, for eksempel videoer og tweeter, og legge det til Sway-lerretet. På den øverste menylinjen klikker du Sett inn, velger innholdskilden du vil bruke fra menyen og skriver inn et søkeord eller uttrykk i Søkekilder-boksen.

Sett inn-menyen og innholdssøkeboksen

Forhåndsvis Sway-lerretet ditt

Du kan når som helst forhåndsvise arbeidet du holder på med ved å klikke pilen som peker mot venstre i Forhåndsvis-ruten nær øverste høyre hjørne. Når du forhåndsviser Sway-lerretet, kan du se hvordan det ser ut for andre som du senere deler det med. For å få fullt utbytte av Sway-lerretet (inkludert eventuelle interaktive alternativer som du legger til i Oppsett-menyen), klikker du Spill av-knappen på den øverste menylinjen.

Forhåndsvis det gjeldende Sway-lerretet

Når du er ferdig med forhåndsvisningen av Sway-lerretet, går du tilbake til dreieboken ved å klikke den høyrevendte pilen øverst til venstre.

Avslutt forhåndsvisning og gå til dreiebokvisning

Endre utformingen og oppsettet i Sway-lerretet ditt

Sway hjelper deg med å holde oppmerksomheten rettet mot det du formidler, ved å ta seg av formatering, design og oppsett av innholdet ditt. Du kan beholde den foreslåtte standardutformingen av Sway-lerretet, velge og bruke din egen utforming eller tilpasse oppsettet slik du vil.

For å velge en utforming for Sway-lerretet ditt klikker du Utforming på den øverste menylinjen, og deretter velger du temaet du vil bruke. Hvis du vil velge et tilfeldig utseende og humør for Sway-lerretet når du måtte ønske, klikker du Tilfeldig-knappen på den øverste menylinjen til du finner et design som passer deg. Du kan også justere en bestemt del av temaet som er i bruk, slik som farge, skriftvalg og fremheving av animasjoner ved å klikke Tilpass-knappen i Utforming-ruten.

Alternativer for utforming og oppsett i Sway

Hvis du vil kontrollere hvordan andre viser og navigerer i Sway-lerretet ditt etter at du har delt det, klikker du Oppsett-knappen på den øverste menylinjen og deretter velger du om innholdet skal rulle stående, liggende eller vises som en presentasjon.

Dele et Sway-lerret

Er du klar til å dele Sway-lerretet med resten av verden – eller kanskje bare med utvalgte personer? Klikk Del-knappen på den øverste menylinjen og velg deretter hvordan du vil dele Sway-lerretet ditt. Valgene dine på denne menyen avhenger av hvilken type konto du brukte til å logge på Sway.

Delingsalternativer i Sway

Kilde: https://support.office.com/nb-no/article/Komme-i-gang-med-Sway-2076c468-63f4-4a89-ae5f-424796714a8a