Lag et spørreskjema

Følg

Med Microsoft Forms kan du bygge skjema for en undersøkelse og enkelt dele det med elever, foresatte og kolleger.

Komme i gang

Følg disse trinnene for å komme i gang med å bygge opp en spørreundersøkelse:

1. I nettleseren går du til Microsoft Forms-nettstedet på http://forms.microsoft.com.

2. Logg deg på Office 365 med O365 Education-kontoen din (skole-ID).

3. Under Mine skjemaer, klikker du Nytt skjema for å begynne å opprette undersøkelsesskjemaet.

Opprette nye spørringsskjema

4. Skriv inn et navn for skjemaet. Du kan også angi en valgfri undertittel for spørreundersøkelsen.

MERKNAD: Skjemanavn kan inneholde opptil 90 tegn, og en undertittel kan inneholde opptil 1000 tegn.

Navn og undertittel angitt for et nytt skjema

5. Klikk Legg til spørsmål for å legge til et nytt spørsmål i skjemaet. Du kan velge å legge til valg, tekst, vurdering eller dato spørsmål.

MERKNAD: Skjemaet lagres automatisk mens du oppretter det.

Valg, tekst og vurdering spørsmålstyper vises for et skjema.

6. For valgspørsmål skriver du inn teksten du vil vise for spørsmålet og hvert av valgene.

Et valgspørsmål i skjemaet vises med alternativer.

Vil du legge til flere alternativer? Klikk Alternativet Legg til for å legge til flere alternativer enn standard to valgene. Klikk Legg til "Annet" alternativet for å legge til et alternativ for valg som viser teksten andre. Hvis du vil fjerne et valg, velger du papirkurven kan knappen ved siden av den. Du kan også velge å foreta et spørsmål obligatorisk eller Tillat flere valg for et spørsmål ved å endre innstillinger nederst på spørsmålet. Hvis du vil at Microsoft Forms tilfeldig rekkefølgen på alternativene som vises for brukere av skjemaet i tilfeldig rekkefølge, klikker du ellipsen ( ), og klikk deretter Alternativer i tilfeldig rekkefølge.

TIPS!: Klikk ellipseknappen (...), og klikk deretter Undertittel for å legge til en undertittel for et spørsmål.

7. Klikk Legg til spørsmål for å legge til flere spørsmål i skjemaet. Hvis du vil endre rekkefølgen på spørsmålene, klikker du Opp- eller Ned-pilen på høyre side av hvert spørsmål. For tekstspørsmål velger du Langt svar-alternativet hvis du vil at en større tekstboks skal vises på skjemaet.

Spørsmålstekst vises i et skjema

TIPS!: Hvis du vil kopiere et spørsmål, merker du det, og deretter klikker du Kopier spørsmålet-knappen Kopier spørsmål-knappen i øvre høyre hjørne.

8. Tekstspørsmål tillater også at du angir begrensninger når tall er riktig svar. Klikk ellipseknappen (...), og klikk deretter Begrensninger. Du kan velge å begrense tallene ved å velge fra de forskjellige alternativene, slik som Større enn, Mindre enn, Mellom og mange andre.

Tekstspørsmål vises med tallbegrensning mellom 1 og 6

9. Klikk Forhåndsvisning øverst i utformingsvinduet for å se hvordan skjemaet vil se ut på en datamaskin. Hvis du vil teste spørreundersøkelsen, angir du svar på spørsmålene i forhåndsvisningsmodus, og deretter klikker du Send.

Forhåndsvisningsmodus for datamaskin for et klasseundersøkelsesskjema

10. Klikk Mobil for å se hvordan skjemaet ser ut på en mobil enhet.

Forhåndsvisningsmodus for mobil for et klasseundersøkelsesskjema

Klikk Tilbake når du er ferdig med å forhåndsvise skjemaet.

Kilde: https://support.office.com/nb-no/article/Opprett-et-sp%C3%B8rreskjema-med-Microsoft-Forms-4ffb64cc-7d5d-402f-b82e-b1d49418fd9d?omkt=nb-NO&ui=nb-NO&rs=nb-NO&ad=NO