Opprett et skjema for en quiz

Følg

Som lærer kan du bruke Microsoft Forms til raskt å vurdere elevenes fremgang og få tilbakemeldinger i sanntid ved bruk av skjema for spørrekonkurranser som du utformer og deler med klassen.

Du kan lage en spørrekonkurranse med spørsmål som må besvares, vise hint om svaret og til og med vise en elevs fremgang når vedkommende fullfører spørrekonkurransen, hvilket gir elevene en mer interaktiv opplevelse av opplæringen.

Microsoft Forms leveres også med rikholdige, sanntids analysefunksjoner som gir sammenfattende informasjon for læreren samt resultater for den enkelte eleven. Du kan eksportere testresultatene til Microsoft Excel for mer detaljert analyse.

Komme i gang

Følg disse trinnene for å komme i gang med å bygge opp en spørrekonkurranse:

1. I nettleseren går du til http://forms.microsoft.com.

2. Logg deg på Office 365 med O365 Education-kontoen din (skole-ID).

3. Klikk ny test for å begynne å opprette testen under Mine skjemaer.

Opprette nye Test-skjema

4. Skriv inn et navn for spørrekonkurransen. Du kan også angi en valgfri undertittel for spørrekonkurransen.

MERKNAD: Navn på spørrekonkurranser kan inneholde opptil 90 tegn, og en undertittel kan inneholde opptil 1000 tegn.

Navn og undertittel angitt for en ny spørrekonkurranse

5. Klikk Legg til spørsmål for å legge til et nytt spørsmål i Test-skjemaet. Du kan velge å legge til valg, tekst, vurdering eller dato spørsmål.

MERKNAD: Testen lagres automatisk mens du oppretter den.

Valg, tekst og vurdering spørsmålstyper vises for et skjema.

6. For valgspørsmål skriver du inn teksten du vil vise for spørsmålet og hvert av valgene.

Et konkurransespørsmål vist med alternativer for riktig svar merket av.

Vil du legge til flere alternativer? Klikk Alternativet Legg til for å legge til flere alternativer enn standard to valgene. Klikk knappen Riktig svar avmerkingsboksen ved siden av hvert riktig svar. Hvis du vil fjerne et valg, velger du papirkurven kan knappen ved siden av den. Du kan også velge å foreta et spørsmål obligatorisk eller Tillat flere valg for et spørsmål ved å endre innstillinger nederst på spørsmålet.

TIPS!: Klikker du ellipsen ( ), og klikk deretter undertittel for å legge til en Undertittel for spørsmålet.

Skriv inn et tall i tekstboksen peker til å tilordne en verdi for punktet for riktig svar på testen spørsmålet.

7. Klikk melding-knappen ved siden av alternativene hvis du vil vise en tilpasset melding til elevene som velger du dette valget som et svar.

Et konkurransespørsmål vises med riktig svartekst ved siden av to korrekte svar

8. Hvis du oppretter en matematikk test og vil vise formler, klikker du ellipsen ( ), og klikk deretter matematikk. Klikk i tekstboksen for hvert spørsmål, og nå Microsoft Forms viser ulike matematisk formel alternativer som du kan bruke i testen.

Ulike matematisk formel og tall alternativer for en testspørsmålet

9. Klikk Legg til spørsmål for å legge til flere spørsmål i testen. Hvis du vil endre rekkefølgen på spørsmålene, klikker du opp eller pil ned på høyre side av hvert spørsmål. For tekst spørsmål, velger du alternativet Langt svar Hvis du vil at en større tekstboks vises i skjemaet.

TIPS!: Hvis du vil kopiere et spørsmål, merker du det, og deretter klikker du Kopier spørsmålet-knappen i øvre høyre hjørne.

10. Klikk Forhåndsvisning øverst i utformingsvinduet for å se hvordan testen ser ut på en datamaskin eller mobil enhet. Skriv inn svar på testen spørsmål i modus for forhåndsvisning for å teste testen, og klikk deretter Send.

Matematikkprøve som vises i forhåndsvisningsmodus på en mobil

Klikk Tilbake når du er ferdig med å forhåndsvise eller teste quizen.

Kilde: https://support.office.com/nb-no/article/Opprett-et-skjema-for-en-sp%C3%B8rrekonkurranse-med-Microsoft-Forms-a082a018-24a1-48c1-b176-4b3616cdc83d?omkt=nb-NO&ui=nb-NO&rs=nb-NO&ad=NO