Del Sway'en

Følg

Med Sway kan du styre på hvilket nivå du vil dele tingene du har laget, med andre. Alternativene som vises på Del-menyen, varierer noe, avhengig av hvilken type konto du bruker til å logge på Sway.

Dele et Sway-lerret fra Microsoft-kontoen din

Følg denne fremgangsmåten hvis du har logget deg på Sway med den personlige Microsoft-kontoen din (for eksempel med en e-postadresse for Hotmail, Live.com eller Outlook.com):

  1. Åpne Sway-lerretet du vil dele, og klikk Del i det øverste navigasjonsfeltet.

  2. Gjør ett av følgende på menyen som vises:

    Alternativer for deling i Sway (Microsoft-konto)

    • Hvis du vil at Sway-lerretet skal være offentlig tilgjengelig, klikker du Docs.com – det offentlige galleriet. Med dette alternativet publiseres Sway-lerretet på Docs.com og vil være fritt tilgjengelig på Internett. Når du publiserer et Sway-lerret på Docs.com, kan alle over hele verden bruke Bing, Google eller andre søkemotorer for å finne, vise og dele Sway-lerretet ditt. Dette er et perfekt alternativ hvis du vil nå ut til flere og ønsker at flest mulig skal se Sway-lerretet ditt.

    • Hvis du vil dele Sway-lerretet ditt med venner, familie og andre personer du kjenner, på sosiale nettverk – inkludert Facebook, Twitter, Google+, Yammer og andre – klikker du et av ikonene under overskriften Del med venner. Du kan også dele Sway-lerretet med hvem som helst ved å kopiere nettadressen som vises i boksen under ikonene for sosiale medier, og deretter lime den inn der du vil (for eksempel i en e-postmelding). Når du bruker et av disse alternativene, kan ikke Sway-lerretet oppdages gjennom søkemotorer. Bare personer som har den unike koblingen til Sway-lerretet ditt, kan se det uten å logge på.

    • Hvis du vil bygge inn et Sway-lerret på ditt eget nettsted, klikker du ikonet Vis mer (. . . ) til høyre for ikonene for sosiale nettverk, og deretter klikker du knappen Hent innebyggingskode. Trykk CTRL+C i vinduet Bygg inn dette Sway-lerretet som vises, for å kopiere innebyggingskoden som allerede er merket. Trykk deretter CTRL+V for å lime den inn i koden til nettstedet. Klikk Lukk for å gå tilbake til Sway.

Hvis du på noe tidspunkt vil stoppe delingen av Sway-lerretet, kan du endre Del-bryteren til Bare meg. Du kan bare gjøre dette hvis du er logget på som eieren av Sway-lerretet. Hvis du bytter tilbake til Del, kan de som du tidligere har delt Sway-lerretet med, vise det på nytt. Hvis du ønsker å stoppe delingen av det aktuelle Sway-lerretet for godt, kan du bruke knappen Stopp deling under Flere Alternativer. Da endres nettadressen til Sway-lerretet for godt, slik at alle de som tidligere kunne vise det, ikke lenger kan gjøre det. Hvis du vil dele et Sway-lerret etter at du har stoppet delingen av det, må du sende en ny delingskobling.

Dele et Sway-lerret fra organisasjonskontoen din

Følg denne fremgangsmåten hvis du har logget deg på Sway med e-postadressen til en organisasjonskonto du bruker i firmaet eller på skolen:

  1. Åpne Sway-lerretet du vil dele, og klikk Del i det øverste navigasjonsfeltet.

  2. Gjør ett av følgende på menyen som vises:

    Alternativer for deling i Sway (Organisasjonskonto)

    • Klikk Yammer-ikonet hvis du vil dele Sway-lerretet ditt på Yammer.

    • Klikk Hent innebyggingskode hvis du vil dele Sway-lerretet ved å bygge det inn på en nettside på firmaets eller skolens intranett. Trykk Kopier til utklippstavle i vinduet Bygg inn dette Sway-lerretet som vises, for å kopiere innebyggingskoden som allerede er merket. Trykk deretter CTRL+V for å lime den inn i koden til nettstedet ditt. Klikk Lukk for å gå tilbake til Sway.

    • Hvis du vil dele en kobling til Sway-lerretet med noen, klikker du Kopier-knappen ved siden av nettadressen i boksen under overskriften Del med andre. Sikkerhetsinnstillingen Del bare med organisasjonen min er forhåndsvalgt som standard. Det betyr at Sway-lerretet bare deles med andre som er logget på organisasjonens nettverk. Pass på å bruke dette alternativet for sensitive eller konfidensielle opplysninger som du ikke ønsker å offentliggjøre. Hvis Sway-lerretet ikke inneholder noe som er konfidensielt, kan du endre sikkerhetsinnstillingen til enten Alle med en kobling eller Offentlig – kan oppdages av søkemotorer. Når et av disse alternativene er valgt, kan du se flere alternativer for deling.

Invitere andre til å redigere Sway-lerretet ditt

Hvis du vil samarbeide med andre på Sway, kan du gi dem redigeringstillatelse ved å sende dem en invitasjon.

Gjør følgende:

  1. Åpne Sway-lerretet du vil dele, og klikk Forfattere i det øverste navigasjonsfeltet.

  2. Kopier den valgte delingskoblingen ved å trykke CTRL+C, eller ved å klikke Kopier-knappen ved siden av koblingen på menyen som vises.

  3. Trykk CTRL+V for å lime inn koblingen der du vil dele den (for eksempel i en e-postmelding eller tekstmelding til mottakeren).

Alle som klikker den delte redigeringskoblingen, får mulighet til å redigere det bestemte Sway-lerretet. Klikk Forfattere-knappen i det øverste navigasjonsfeltet for å se en liste over forfattere som er aktive. Vær oppmerksom på at inviterte forfattere ikke kan endre delingsnivået for Sway-lerretet. Det er bare du som eier som kan gjøre det. Men andre forfattere kan fortsette å dele Sway-lerretet eller invitere flere forfattere til å redigere det, avhengig av innstillingene for deling. Du kan når som helst fjerne en forfatter ved hjelp av knappen Stopp deling. Da endres nettadressen til Sway-lerretet for godt.

 

Kilde: https://support.office.com/nb-no/article/Dele-et-Sway-lerret-1cf853b8-ef7e-46b0-b704-003e58d28998?omkt=nb-NO&ui=nb-NO&rs=nb-NO&ad=NO

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig

Kommentarer